Napotitev bolnikov za operacijo odstopa mrežnice in druge semiurgentne in urgentne operacije na Očesno kliniko UKC Ljubljana


V času epidemije in vse do sedaj smo na Očesni kliniki obravnavali bolnike z odstopom mrežnice po ustaljenem načinu, ki se je izkazal kot strokovno in organizacijsko uspešen in edino sprejemljiv za varno obravnavo bolnikov. Za vaše sodelovanje se vam vsem iskreno zahvaljujem.  

Ker smo še vedno omejeni z možnostjo takojšnje operacije in bi si želeli v skladu s smernicami bolnike z odstopom mrežnice operirati čim prej, vas vljudno prosim, da tudi v bodoče sledite navodilom. (priloga NAVODILO NAPOTITEV ODSTOP MREŽNICE in DRUGE URGENTNE IN SEMIURGENTNE OPERACIJE) 

Za vsakega bolnika vam bomo posredovali navodila glede napotitve in predoperativne priprave bolnika, v kolikor mogoče tudi termin za operacijo. Če le ta v času vašega klica še ne bo znan, ga bomo sporočili naknadno neposredno bolniku, ko ga bomo kontaktirali in mu posredovali natančna navodila glede sprejema in operacije.   

Bolnikov praviloma ne hospitaliziramo, ne ostajajo čez noč, če ni nujno potrebno, zato vljudno prosim, da, če je le mogoče, zagotovite pooperativne preglede, zlasti za bolnike iz oddaljenih krajev. 

Enaka navodila seveda veljajo tudi za vse ostale urgentne in semiurgentne operacije. 

Posredujem vam navodila za bolnike z odstopom mrežnice, prosim, da jih posredujete bolnikom, da se na operativni poseg lahko pripravijo (priloga: Navodilo pacientu vitreoretinalni kirurški poseg).  

Zahvaljujem se vam za pozornost in sodelovanje.

Lepo pozdravljeni,  

Prof. dr. Mojca Globočnik Petrovič, dr. med. 
Predstojnica Očesne klinike UKC Ljubljana 



© 2024 Združenje oftalmologov Slovenije. Vse pravice pridržane.