Inspharma webinar: Marija Ana Schwartzbartl Pfeifer, specialistka oftalmologije - Priprava bolnika na operacijo sive mrene


Spoštovani!
 

Vabimo vas na strokovni webinar v živo z naslovom »Priprava bolnika na operacijo sive mrene«

Webinar bo potekal v četrtek, 7. aprila 2022, z začetkom ob 20.00 uri
 

Operacija sive mrene je najuspešnejša operacija, ki jo v zdravstvu izvajamo. Predstavlja tudi najpogosteje izvajan refraktivni poseg na očesu. Kljub temu lahko prihaja do različnih zapletov. Na kaj vse moramo biti pozorni pri pošiljanju bolnika na operacijo sive mrene in kaj lahko v okviru priprave na operacijo storimo že preden bolnika napotimo na operacijo, bomo razjasnili na tokratnem webinarju. Poseben poudarek bomo namenili suhemu očesu, neželjenim refraktivnim odklonom zaradi slabega solznega filma pred operacijo, pomenu solznega filma za natančnost predoperativnih meritev, pomenu preoperativne priprave in stanja očesne površine.

Kakšna je incidenca suhega očesa in blefaritisa pri bolnikih, ki pridejo na operacijo katarakte? Kako izboljšati stanje solznega filma že pred operacijo, kakšno terapijo je potrebno izvajati in kdaj, da bodo refraktivni rezultati in zadovoljstvo bolnika najboljši?
 

Odgovore na zgornja vprašanja nam bo v tokratnem webinarju predstavila Marija Ana Schwarzbartl Pfeifer, specialistka oftalmologinja iz Očesnega Kirurškega Centra Pfeifer.

Na webinar se prijavite s klikom na spodnjo povezavo: 

 
 

Vljudno vabljeni,
 

Ekipa INSPHARMA
© 2024 Združenje oftalmologov Slovenije. Vse pravice pridržane.